Slimmer werken met video conference apparatuur

Video Conference

Hybride vergaderen met behulp van video conference systemen maakt vergaderen aanzienlijk eenvoudiger. Ben je al op de hoogte van de voordelen van professionele vergadercamera’s, slimme conference-apparatuur en Video conference-systemen om jouw digitale vergaderingen in de vergaderruimte te optimaliseren? Er bestaan talloze oplossingen, maar het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Wij bieden een overzicht van geteste systemen en demonstreren hoe we deze als totaaloplossing implementeren, installeren en onderhouden voor onze klanten.

Video conference

Persoonlijk advies of offerte ontvangen?

Onze specialist helpt je graag op weg

Voordelen van een professionele video conference oplossing:

  • Transformeer eenvoudige vergaderruimtes tot hybride video conferentie ruimtes;
  • Verbeter de efficiëntie en productiviteit door naadloze virtuele samenwerking;
  • Kosteneffectief en tijdbesparend alternatief voor fysieke vergaderingen;
  • Start video meetings met één druk op de knop, of zelfs draadloos;
  • Toekomstbestendige werkomgeving dankzij video conference;
  • Compatibiliteit met Teams, Zoom of Google Meet.
Video Conference

Welke apparatuur voor een video conference set?

Het kiezen van de juiste Video conference-apparatuur hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de vergaderruimte en de gewenste functionaliteit. Overweeg of je je eigen laptop wilt gebruiken of een specifieke oplossing zoals Teams meeting room of Zoom meeting room? Voor iedere ruimte is er een andere oplossing. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden in de grootte van het display, voorkeur van een merk zoals een Logitech conference camera of juist voor Yealink.

Welk video conference platform wordt gebruikt?

Verschillende platforms worden gebruikt voor video conference systemen, zoals Microsoft Teams, Google Meet en Zoom. Het kiezen hangt af van de behoeften en voorkeuren van de organisatie. Het kan ook voorkomen dat jullie met alle platformen werken, omdat je veel meetings hebt met andere bedrijven op verschillende platformen, dan adviseren wij de BYOD of BYOM oplossing.

Hoe groot is de vergaderruimte?

De grootte van de ruimte bepaalt welke apparatuur het meest geschikt is voor een optimale video- en audiokwaliteit. Vaak worden ruimtes ingedeeld binnen 4 types:

  • Huddle meeting room tot 4 personen;
  • Medium meeting room tot 8 personen;
  • Large meeting room tot 12 personen;
  • Boardroom grote trainingsruimtes of zalen.

Op onze Yealink– en Logitech-pagina’s vertellen we meer over de oplossing per ruimte.

Welke video conference camera is nodig?

Voor de kleine spreekkamers of huddle rooms zijn er eenvoudige conference camera sets die je onder of bovenop een display kunt bevestigen. Daarentegen kan je voor grotere ruimtes werken met één of meerdere losse camera’s of met een geavanceerde video meeting bar. Echter bepaalt de maximale afstand van de camera en het aantal deelnemers in de ruimte welke oplossing het best geschikt is. Daarin zijn er binnen de conference camera’s weer verschillen in de intelligentie. Zo heeft de Yealink meetingbar A20 en A30 meer functies, bijvoorbeeld inzomen op de speaker dan de meetingbar A10.

Voor verschillende ruimtes is er de keuze tussen losse meeting camera’s, microfoons en speakers of video meeting bars waar alle functionaliteiten al in zitten.

Welke video conference microfoons zijn nodig?

Verstaanbaarheid is essentieel in een video meeting. De keuze van microfoons hangt af van de grootte en de akoestiek van de ruimte. Maar dus ook hoeveel microfoons je nodig hebt. Hierin zijn er veel mogelijkheden. Zo kan de meetingbar al voldoende kwaliteit afleveren voor het geluid, maar soms is er een extra speaker nodig om het geluidskwaliteit nog meer te verbeteren. Deze zijn er ook in vele varianten tot vaste installaties in bijvoorbeeld het plafond, of eenvoudig draadloos die op tafel ligt.

Onze Partners

Yealink

Logitech

Succesverhalen

Deze bedrijven gingen jou voor

Referentiecases

Videovergaderen

Zanders in Utrecht, Antwerpen en Londen

Logitech i.c.m. Extron Cable cubby

Stichting Sekondant in Utrecht

Logitech i.c.m. Barco Clickshare

Videovergaderen

EBN in Utrecht meerdere vergaderruimtes

Logitech i.c.m. Barco Clickshare

Hoe kan Avictus jouw bedrijf helpen?

Avictus biedt professionele video conference oplossingen voor verschillende behoeften en budgetten. Van live demonstraties tot persoonlijk advies, wij staan klaar om te helpen bij het optimaliseren van jouw vergaderervaring. Het is dus ook erg belangrijk dat de Video conference aansluit bij de ruimte, behoefte en het toekomstgericht is. Ook zorgen we ervoor dat je na installatie er niet alleen voor staat, daarbij bieden we services en garanties over deze producten. Benieuwd naar de mogelijkheden, vraag vrijblijvend advies op maat of stel jouw vergaderruimte samen.

Nog iets interessants lezen?

Zo doen we dat

Stap voor stap

Icon Contact

Behoeften

Ga in gesprek met een specialist, die samen met jou of jouw medewerkers bespreekt welke wensen en eisen er zijn.

Icon Us

Oplossing

Wij presenteren je een oplossing dat past bij de besproken behoeften.

Icon Implementation

Uitrol

Onder begeleiding van een projectmanager, wordt jouw project tot uitvoer gebracht door onze specialisten.

Icon Target

Service

Onze servicemonteurs en helpdesk medewerkers zijn je graag 10×5 van dienst. Wil je 24×7 ondersteuning, ook dat is mogelijk!

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.