Digital Signage

Met Digital Signage bereik jij jouw doelgroep

Wat is Digital Signage en hoe kun je het gebruiken? Digital Signage ook wel Narrowcasting genoemd is communiceren naar een doelgroep via één of meerdere beeldschermen. Met Digital Signage schermen creëer je een hogere attentiewaarde dan met een statisch beeld zoals bijvoorbeeld een poster. Door beweging en afwisseling te laten zien in de content valt jouw boodschap meer op. Je bereikt de juiste doelgroep op het juiste moment en kunt dit slim schaalbaar inzetten voor slechts één of meer dan 1.000 schermen.

Waarom investeren in een professionele Digital Signage oplossing?

  • Communiceer effectief met jouw doelgroep via opvallende schermen.
  • Maak, beheer en distribueer digitale content via ons online digital signage platform.
  • Verbind meerdere schermen aan elkaar en deel content eenvoudig met jouw doelgroep.
  • Geen losse mediaplayers nodig met Samsung Smart Signage displays.
  • Bespaar op drukwerk en distributie hiervan door communicatie te digitaliseren.

Hoe werkt Digital Signage?

Door een signage display of signage player te verbinden met het internet en te koppelen aan onze Digital Signage software kun jij achter jouw laptop content maken, veranderen en versturen naar één of meerdere displays tegelijk.

Wat kan ik met Digital Signage software?

Met de Digital Signage software beheer je zowel de content als de hardware en software van de schermen en kun je alle relevante data verzamelen van afgespeelde content tot gerealiseerde verkopen. De software web-based en is vanaf iedere laptop of PC te benaderen zolang je maar met het internet verbonden bent.

Welk type scherm heb ik nodig?

De keuze voor het scherm is geheel afhankelijk van de locatie. Heb je veel lichtinval, wil je kleine tekst tonen of wil je juist jouw content groots laten opvallen.

De Samsung Smart Signage Displays hebben een ingebouwde mediaplayer die verbonden kan worden met onze Digital Signage software. Met deze Samsung displays heb je dus geen extra hardware media player nodig om Digital Signage mogelijk te maken. Dit is niet alleen een stuk voordeliger maar ook een stuk betrouwbaarder dan wanneer je een extra mediaplayer toevoegt aan jouw scherm.

Interne display communicatie op kantoor

Met Digital Signage op kantoor kan bedrijfsinformatie, verkeersinformatie, weerinformatie een welkomstboodschap of andere relevante informatie gecommuniceerd worden met werknemers of klanten. Meet een Digital Signage display bij de entree, in de gang, de kantine of andere drukke plekken op kantoor bereik je sneller jouw doelgroep en valt jouw boodschap op.

Etalage display voor jouw winkel

Trek meer aandacht met een Digital Signage displays in de etalage van jouw winkel. De etalage displays hebben een lichtopbrengst dat meer dan 10x hoger is dan jouw televisie thuis. Zelfs met direct zonlicht op het etalage display is de content goed zichtbaar. Bereik al het voorbij komend publiek om jouw winkel meer te laten opvallen.

Videowall zo groot als jij dat wil

Er zijn veel verschillende mogelijkheden en een verscheidenheid aan merken die oplossingen voor videovergaderen aanbieden, maar hoe weet je nou wat je nodig hebt? Om te beginnen is het goed om na te denken waarvoor je de oplossing wil gaan gebruiken, in welke ruimte je dat wil gaan doen en hoe je een video meeting wil starten of deelnemen vanuit de vergaderruimte. Wil jij je eigen laptop gaan gebruiken om het videovergaderen op te starten of wil je dit met bijvoorbeeld een Teams meeting room of Zoom meeting room oplossing wil doen.

Digitaal menu voor horeca

In veel bedrijven is er gekozen voor een primair video conference platform. Wanneer je als organisatie met Microsoft 365 of Google Workspace werkt dan zit de video conference applicatie Microsoft Teams of Google Meet al inbegrepen. Zoom is een, in Nederland, iets minder gebruikt platform maar doet zeker niet onder voor dat van Microsoft en Google.

Indoor en outdoor LED videowalls

Heb je een kleine spreekkamer voor 2 personen of een grote boardroom voor 20+ personen die je wil gaan uitrusten met een professionele video conference oplossing? De grootte van de ruimte maakt erg veel uit voor de keuze van de apparatuur, je wil immers goed in beeld en verstaanbaar zijn als je in een online video meeting zit.

Avictus

Displays in balie of receptie

Gebruik je een primair video conference platform zoals Teams, Zoom of Google Meet? Dan kun je ervoor kiezen om de vergaderruimte in te richten als Teams meeting room, Zoom meeting room, of Google Meet meeting room. De gebruiker nodigt de video vergaderruimte uit in de agenda en kan op het geplande tijdstip met één druk op de knop deelnemen aan de vergadering. Heb je geen online video meeting gepland maar wil je dat wel vanuit de ruimte starten dan kun je de video meeting starten door de deelnemers uit nodigen via het systeem.

Is er geen primair video conference platform en wil je een keer met Zoom bellen en de andere keer met Teams of een heel ander video conference platform? Gebruik dan een “Bring Your Own Device” of ook wel “BYOD” opstelling. Dan kun je jouw eigen laptop gebruiken om een video meeting op te starten en te verbinden met de video conference oplossing uit de vergaderruimte waar je in zit. Je kunt ervoor kiezen om dit bekabeld te doen met USB-C of USB-A en HDMI. maar ook helemaal draadloos met de Barco Clickshare video conference oplossing.

Zijn er extra of uitgebreide microfoons nodig?

Wat vaak vergeten wordt is dat de verstaanbaarheid in een video meeting belangrijker wordt gevonden dan  dat iemand goed zichtbaar is via de camera. Wanneer je de juiste video meeting bar hebt gekozen voor het type ruimte waarin je het wil gaan gebruiken dan zijn in de meeste gevallen de ingebouwde microfoons voldoende om goed hoorbaar te zijn.

Als je gekozen hebt voor één of meerdere losse conference camera’s dan moet er ook nagedacht worden over het type microfoon of meerdere microfoons die je wil gaan installeren in de video vergaderruimte. Zoals met camera’s zijn er met microfoons ook veel verschillende mogelijkheden beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken met microfoons over usb, microfoons over dante (netwerk) of draadloze microfoons. De grootte van de video vergaderruimte en plaatsingsmogelijkheden voor de microfoons bepalen welke microfoon oplossing het best geschikt is.

Niet geheel onbelangrijk om te vergeten: een goede akoestiek in de video vergaderruimte zorgt voor minder ruis in een video meeting.

Nog niet uitgelezen over onze audiovisuele oplossingen? Wellicht vind je deze onderwerpen ook nog interessant:

Presenteren, Hybride vergaderen, Hotel televisie, Digital Signage, Narrowcasting, Indoor LED, Content Management

Hoe kan Avictus jouw bedrijf helpen?

De keuze voor een goede en geschikte video conference oplossing is van verschillende factoren afhankelijk. Er zijn al professionele oplossingen vanaf €700,00 maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf zou willen. Wil je een live demonstratie van de verschillende video conference oplossingen? We nodigen je graag uit in onze experience center of online in een video meeting.

Ben je er al uit en wil je direct een offerte ontvangen dan kun je dit hieronder aanvragen. Wil je een persoonlijk advies van één van onze specialisten maak dan een afspraak.

Persoonlijk advies of offerte ontvangen?

Onze specialist helpt je graag op weg

 

Succesverhalen

Deze bedrijven gingen jou voor

Zo doen we dat

Stap voor stap

Icon Contact

Behoeften

Ga in gesprek met een specialist, die samen met jou of jouw medewerkers bespreekt welke wensen en eisen er zijn.

Icon Us

Oplossing

Wij presenteren je een oplossing dat past bij de besproken behoeften.

Icon Implementation

Uitrol

Onder begeleiding van een projectmanager, wordt jouw project tot uitvoer gebracht door onze specialisten.

Icon Target

Service

Onze servicemonteurs en helpdesk medewerkers zijn je graag 10×5 van dienst. Wil je 24×7 ondersteuning, ook dat is mogelijk!

Nog iets interessants lezen?

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.