Waarom je tegenwoordig kiest voor een HP Laserjet printer

HP laserjet printer – kopen of leasen

In de afgelopen tien jaar hebben innovaties van HP geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de printer Laserjet-technologie. De HP laserjet printer biedt betrouwbare beveiliging, naadloze productiviteit en beheersbaarheid terwijl HP blijft streven naar het behoud van duurzaamheid.

Het nieuwe HP laserjet-portfolio is ontworpen om organisaties met hybride of gedistribueerde medewerkers te ondersteunen. De kracht van HP product prestaties, verbeterde kwaliteit en lagere totale eigendomskosten, maken het HP LaserJet-portfolio toonaangevend in de branche en bepalen de toekomst van de HP A3 laser printer en A4 laser printer.

Per 1 november 2022 stopte de verkoop van nieuwe HP PageWide A3- en A4-portfolio producten. Geïnstalleerde HP PageWide blijven ondersteund voor een periode van ten minste vijf jaar, inclusief onderdelen en benodigdheden. Wij bieden de handvatten om te migreren en HP PageWide A3- en A4-producten te vervangen voor de nieuwste HP Laserjet printer. Net zoals bij de Pagewide is er een Laserprinter kleur all in one en de laserjet bedrijfsprinter.

HP Color laserjet

Waarom de nieuwe laserjet printer technologie? 

 • Een veranderende markt op gebied van hybride werken. Versterkt door de pandemie zijn de behoeften veranderd en daarmee de printvolumes. Dit past goed bij de wijze waarop de sterke punten van HP laserjet printer technologie naar voren komen.
 • Tegelijkertijd een ontwikkeling in portfolio gedreven door duurzaamheidsambities. HP LaserJet technologie heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld met sterk verbeterde duurzaamheidsprestaties over de gehele gebruikscyclus als resultaat. Voorbeelden hiervan zijn vergrote aandelen in gerecycled plastics in devices en supplies en de inzet van ultra-low-melt TerraJet toner die zorgt voor een sterk verlaagd energieverbruik.
 • Investeringen in nieuwe duurzaamheidsprogramma’s van HP, onder andere gericht op bosbehoud en recycling (HP Forest Positive, HP Planet Partners) en op terugdringen van de eco-footprint (Certified Carbon Neutral MPS). Met deze programma’s biedt HP klanten ook voor hun gebruiksaandeel in de footprint een volledig klimaatneutrale printdienst.
 • Efficiëntie en focus op productontwikkeling. Met sterk verbeterde HP LaserJet prestaties voor zakelijke klanten en het InkJet OfficeJet portfolio voor consumenten en kleine organisaties, beschikt HP in het kantoorsegment over de best mogelijke set print-oplossingen voor nu en in de toekomst.
Met deze prestaties is het nieuwste HP LaserJet portfolio dat volledig is her-ontworpen met aandacht voor milieu een duurzame keuze. Het benut de nieuwste technologieën, die zorgen voor minder afval en verlaging van het energieverbruik. Het past bij een weg die HP al langgelegen is ingeslagen en tot nu toe heeft geleid tot producten die voor meer dan 95% geschikt zijn voor recycling en de Carbon Footprint met meer dan 30% per printer heeft verlaagd. Het HP LaserJet portfolio is daarnaast voor het MKB complementair aan het InkJet OfficeJet portfolio.

Duurzaamheid

De HP LaserJet producten beschikken over relevante eco-keurmerken (o.a. EnergyStar, BlueAngel, CE, TCO, Nordic Swan). In 2022 ontving HP de ENERGY STAR® Sustainable Excellence Partner of the Year Award voor het vijfde jaar achtereen. De nieuwste LaserJet A3 lijn van HP ontving in 2023 de BLI 2023-2025 Most Energy Efficient A3 Brand Award.

Net als de PageWide producten geven deze keurmerken de zekerheid dat er schoon en veilig met LaserJet producten gewerkt kan worden zonder noodzakelijke extra beschermingsmaatregelen. Voor deze producten zijn ook Indoor Air Quality sheets beschikbaar waarin de relevante arbo-richtlijnen zijn opgenomen. Daarbovenop beschikken de apparaten over Clean Room certificaten. Clean room certificering is een bijzondere certificering waarmee je de zekerheid hebt gezond en veilig met HP printers te werken; ook in omgevingen specifieke omgevingen zoals labs en ziekenhuizen waar geen verontreiniging van stofdeeltjes en mirco-organismen mag voorkomen.

Gebruikersgemak en beheer

De user-interface blijft identiek en uniform zodat een overgang voor gebruikers geen issues geeft. Voor beheerders geldt hetzelfde. Met upgradeable firmware zijn deze producten als “logische opvolgers” en groeien zij met de behoeften mee. Met extra functies zoals bijvoorbeeld een toner-lock systeem en energiebesparende standen, worden deze devices optimaal ingezet en wordt er efficiënter met schaarse grondstoffen omgegaan. Dit alles gedekt door de relevante keurmerken en certificaten zodat een duurzaam, veilig en gezond gebruik blijft gewaarborgd.

HP PageWide vs. HP Laserjet

Veel klanten kozen voor PageWide A3- en A4-MFP’s in Managed Print Services contracten omwille van:

 • Financieel voordeel (lage kleurkosten, hoge volumes met veel kleur)
 • Gebruiksgemak en beheersbaarheid (hoge printsnelheid, compacte modellen)
 • Duurzaamheid (laag energieverbruik, minder onderdelen, minder verpakking, lage emissies)

Een aantal van die contracten zal (binnenkort) aflopen. Met de nieuwste generatie laserjet printers is het voor zakelijke klanten opnieuw goed en zelfs beter mogelijk diezelfde doelen te behalen. Met alle investeringen in productontwikkeling beschikken de HP LaserJet producten over technologie die leidt tot lagere kosten en snellere functionaliteiten.

Prijs

PageWide werd destijds door klanten veel gekozen omwille van financieel voordeel op de afdrukprijzen. Doordat er weinig onderdelen nodig zijn voor onderhoud en supplies voor het afdrukken was de prijs per afdruk een stuk lager dan op de concurrerende laser printers. Daarnaast was het energieverbruik van de HP PageWide een stuk lager dan van concurrerende laser printer waardoor ook hierop kosten bespaard konden worden.

Inmiddels is de HP LaserJet zo doorontwikkeld dat de supplies efficiënter zijn gemaakt en er meer geprint kan worden met een supply. Daarnaast is de levensduur verlengd van alle onderhoudsdelen waardoor er minder onderhoud nodig is tijdens de looptijd van het printcontract. Dit alles resulteert in een afdrukprijs, voor de nieuwe HP LaserJet printers, op het niveau van de HP PageWide printers. Daarnaast is het smeltpunt van toner verlaagd waarmee ook het energieverbruik verlaagd is op de HP LaserJet printers en op het niveau is van de HP PageWide printers.

Wat zijn de voordelen van de HP Laserjet printer?

 • Laserjet printers zijn sneller dan de HP pagewide, waardoor ze handig zijn voor zakelijk gebruik.
 • Laserjet printers produceren scherpere tekstprints, waardoor ze ideaal zijn voor documenten met veel tekst.
 • Op de lange termijn kunnen laserprinters kostenbesparend zijn vanwege tonercartridges met een hogere print capaciteit.
 • De laserjet printer is geschikt voor grote afdrukvolumes en kunnen langdurig en continu werken zonder oververhitting.
 • Ze zijn veelzijdig en kunnen op verschillende soorten afdrukmateriaal afdrukken, zoals enveloppen, labels en transparanten.
HP laserjet printer color
Multifunctionele printer

Met de nieuwste HP laserjet printers zetten we ons met HP in om print vooruit te helpen, te investeren in innovatie en tegemoet te komen in de veranderende behoeften, de hybride werkomgeving van de toekomst te stimuleren en de industrie te leiden als een van ‘s werelds meest duurzame bedrijven.

Als de afgelopen jaren ons iets geleerd hebben, dan is het wel dat printen essentieel is en dat HP in een goede positie verkeert om te blijven groeien en innovatie op alle fronten te stimuleren. Terwijl HP de aandacht en toekomstige investeringen richt op het HP LaserJet-portfolio van A4- en A3-hardware, zullen wij jou adviseren voor de best geschikte oplossing.

Hulp nodig bij het kiezen van de beste oplossing?

Martijn print specialist

Persoonlijk advies

Onze specialist helpt je graag op weg

Zo doen we dat

Stap voor stap

Icon Contact

Behoeften

Ga in gesprek met een specialist, die samen met jou of jouw medewerkers bespreekt welke wensen en eisen er zijn.

Icon Us

Oplossing

Wij presenteren je een oplossing dat past bij de besproken behoeften.

Icon Implementation

Uitrol

Onder begeleiding van een projectmanager, wordt jouw project tot uitvoer gebracht door onze specialisten.

Icon Target

Service

Onze servicemonteurs en helpdesk medewerkers zijn je graag 10×5 van dienst. Wil je 24×7 ondersteuning, ook dat is mogelijk!

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.