Narrowcasting ook wel Digital Signage genoemd

Narrowcasting schermen inzetten in jouw organisatie

Welkom in de wereld van moderne communicatie, waar informatie binnen enkele seconden wordt gedeeld en ontvangen! Jij als ondernemer weet hoe belangrijk het is om de aandacht van jouw publiek te trekken, vast te houden en op een effectieve manier te communiceren. Hier komt narrowcasting om de hoek kijken – een revolutionaire methode die jouw boodschap direct bij jouw doelgroep brengt via strategisch geplaatste schermen. Narrowcasting schermen bieden een dynamische, flexibele en kosten-efficiënte manier om informatie over te brengen. Of je nu in de detailhandel, horeca, gezondheidszorg of welk ander vakgebied dan ook actief bent, deze schermen bieden talloze mogelijkheden voor promotie, informatievoorziening en klantinteractie. Stel je voor dat je real-time aanbiedingen en promoties kunt tonen in je winkel, wachttijden in je ziekenhuis kunt verminderen door patiënten te informeren of simpelweg de sfeer in jouw restaurant kunt verbeteren met levendige visuals en actuele berichten. De mogelijkheden zijn eindeloos en de voordelen zijn duidelijk.

In deze blogpost nemen we je mee in de wereld van narrowcasting schermen en laten we zien hoe jij deze technologie effectief kunt inzetten voor jouw onderneming. We bespreken de verschillende soorten schermen, delen tips over contentcreatie en laten je zien hoe je de resultaten kunt meten en optimaliseren. Klaar om jouw communicatie naar een hoger niveau te tillen? Lees dan snel verder en ontdek hoe narrowcasting schermen jouw bedrijf kunnen transformeren!

Narrowcasting schermen

Wat is Narrowcasting?

Narrowcasting, ook wel bekend als Digital Signage, is een slimme communicatiestrategie waarbij specifieke content wordt getoond op locaties zoals kantoren, winkels of openbare ruimtes. Denk aan de schermen die je tegenkomt tijdens het winkelen, die je aandacht trekken met aanbiedingen. In tegenstelling tot broadcasting, dat zich op een breed publiek richt, is narrowcasting veel gerichter. De content wordt aangepast aan de behoeften en interesses van jouw specifieke doelgroep, wat zorgt voor een hogere betrokkenheid en effectiviteit. Want zeg nou zelf, wie wil er broodjes zien in een sportwinkel?

Narrowcasting schermen in jouw bedrijf

Narrowcasting schermen kunnen variëren van eenvoudige digitale displays tot high-tech touchscreens. Het hangt allemaal af van wat jouw bedrijf nodig heeft. Naast de standaard zaken zoals retailers, salons en horeca, briljant voor op kantoor! In de lunchruimte kun je het menu tonen, actuele nieuwsberichten delen of simpelweg bezoekers verwelkomen. Door dat extra stukje aandacht toe te voegen, geef je de ruimte nog een prettiger werkervaring.

Waar kan narrowcasting worden ingezet?

Retail

Een bekende keten supermarkt heeft narrowcasting schermen geïnstalleerd bij de ingang van hun winkels om klanten te informeren over de nieuwste aanbiedingen en promoties. Dit heeft niet alleen geleid tot een verhoging van de omzet, maar ook tot een verhoogde klanttevredenheid omdat klanten geïnformeerd worden over producten die voor hen interessant zijn.

Horeca

Een populaire fastfoodketen heeft gebruik gemaakt van interactieve narrowcasting schermen om de menukaarten weer te geven. Klanten kunnen door het menu bladeren en zien meteen voedingsinformatie en aanbevelingen. Dit heeft geleid tot snellere besteltijden en een hogere klanttevredenheid.

Kantoren

Een groot technologiebedrijf heeft narrowcasting schermen geïnstalleerd in hun kantoren om werknemers te informeren over bedrijfsnieuws, aankomende evenementen en belangrijke mededelingen. Dit heeft de interne communicatie aanzienlijk verbeterd en heeft geleid tot een hogere betrokkenheid van werknemers.

Kappers

Narrowcasting bij kappers verbetert de klantbeleving door gerichte informatie te delen via digitale schermen. Klanten worden geïnformeerd over haartrends, producten, aanbiedingen en beschikbare diensten, wat hun tevredenheid verhoogt en de verkoop stimuleert.

De voordelen van narrowcasting schermen in jouw organisatie

Gerichte communicatie

Met narrowcasting kun je je boodschap afstemmen op een specifiek publiek. Dit betekent gerichte marketingcampagnes voor verschillende klantsegmenten, waardoor je boodschap echt binnenkomt bij de juiste mensen.

Real-time updates

Met een narrowcasting systeem kun je content in real-time aanpassen. Dit is superhandig voor sectoren als detailhandel of horeca, waar je snel moet reageren op veranderingen in voorraad, prijzen of promoties.

Verhoogde betrokkenheid

Interactieve elementen op narrowcasting schermen kunnen de betrokkenheid van je publiek vergroten. Of het nu touchscreens zijn waarmee klanten door producten kunnen bladeren of feedback kunnen geven, het zorgt voor een hogere klantenbinding én waardevolle data voor jouw bedrijf.

Kostenbesparend

Hoewel de initiële investering hoog kan zijn, zijn de operationele kosten vaak lager dan traditionele marketingmethoden. Geen drukwerk of distributiekosten en je kunt gemakkelijk de content bijwerken zonder extra kosten.

Verbeterde Merkbeleving

Creëer een consistente merkbeleving door dezelfde boodschap en visuele elementen op al je schermen te tonen. Dit versterkt je merk en zorgt voor een uniforme ervaring voor je klanten.

Interne Communicatie

Niet alleen voor externe marketing, maar ook voor interne communicatie is narrowcasting een uitkomst. Toon belangrijke mededelingen, evenementen of KPI’s op narrowcasting schermen in de gemeenschappelijke ruimtes van je kantoor.

Klanttevredenheid

Door relevante en nuttige informatie op het juiste moment te verstrekken, kun je de klantbeleving verbeteren. Dit leidt tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

We zijn altijd op zoek naar de beste manieren om de werkplekervaring op kantoor te verbeteren. Wij denken dat narrowcasting daar perfect bij past. Met zijn strakke design, gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide functies, is narrowcasting een onmisbaar hulpmiddel voor een efficiënte en soepele bedrijfsvoering.

Kortom, narrowcasting is veel meer dan een traditioneel communicatiebord. Het is een revolutionair hulpmiddel dat de manier waarop we informatie delen, communiceren en samenwerken opnieuw definieert. Als je klaar bent om je kantoorcommunicatie naar een hoger niveau te tillen, neem dan contact met ons op. We laten je graag alle mogelijkheden zien die narrowcasting te bieden heeft.

Lees hier meer over digital signage oplossingen

Werkwijze

Samen kiezen we de beste oplossing voor jouw bedrijf

Technologie voor het delen van informatie wordt alsmaar slimmer en biedt ongekende mogelijkheden. Wij selecteren de beste producten en software en combineren dit tot een totaaloplossing voor jouw bedrijf. Plan een online meeting voor een kennismaking en advies op maat.

Specialisten

Altijd up to date?

Avictus nieuwsbrief

Ben jij benieuwd naar de ontwikkelingen en wil je geen aanbieding missen? Vul je mailadres in en wij houden je op de hoogte.

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.