Een interview met onze eigenaren

Het gat tussen de e-tailer en de system integrator

De komende tijd slaat print-, AV- en moderne werkplekspecialist Samsung Business Center een nieuwe weg in. Onder de handelsnaam AVICTUS (AV, ICT en ‘US’) markeren we een nieuw hoofdstuk en gaan wij onze klanten beter en breder bedienen. Onlangs spraken we met de ondernemers achter Samsung Business Center en AVICTUS: Marco, Matthijs en Martijn.

Hun visie: ‘’Wij willen uiteindelijk de meest invloedrijke leverancier van communicatieoplossingen worden. Dit betekent niet dat we de grootste willen zijn, maar dat we altijd in overweging worden genomen voor de oplossingen die we bieden.’’

Avictus

Wat is het verhaal achter AVICTUS?

Matthijs: Wij hebben gezocht naar een manier om twee type klanten perfect te kunnen bedienen. Enerzijds de klanten die zelf graag onderzoek doen en het product of oplossing online willen aanschaffen in een overzichtelijke webshop. Daartegenover de klanten die graag willen dat een specialist met ze meedenkt over de beste oplossing binnen het beschikbare budget.

Martijn: In de jaren hebben wij ervaren dat de vorm van accountmanagement, zoals dat vroeger werd gedaan door een vertegenwoordiger, niet meer altijd past bij de huidige tijd. Met de komst van online kunnen klanten zich heel goed oriënteren om erachter te komen wat de markt biedt.

Het probleem is vaak wel dat je op websites van grote bekende merken terecht komt die een deel van een totaaloplossing kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van een vergaderruimte. Samsung levert de zakelijke displays, Vogel’s levert de ophangbevestiging, Logitech levert camera’s en geluid, en Barco levert de draadloos presenteren oplossing. Maar hoe integreer je dit met elkaar en zorg je ervoor dat de bekabeling allemaal netjes is weggewerkt? Die stap zorgt voor de meeste uitdagingen.

Met Avictus laten wij graag zien wanneer je welke producten nodig hebt, hoe je dit met elkaar integreert en hoe je dit bij ons kunt kopen voor een aantrekkelijke prijs. Zelf installeren en onderhouden mag uiteraard. Wil je het door ons laten doen dan komen wij graag om locatie langs om de totaaloplossing netjes op te leveren.

Wij gaan pas weg als de gebruikers weten hoe de oplossing werkt!

‘’De e-tailer kan heel goed een product leveren tegen een scherpe prijs, maar heeft vaak geen verstand van het desbetreffende product, laat staan dat ze de service en implementatie kunnen verzorgen.’’

Waarom was het tijd voor een volgende stap?

Marco: Met Samsung Business Center hebben wij veel mooie klanten mogen verwelkomen en oplossingen mogen leveren. De naam Samsung heeft ons veel opgeleverd. Desondanks sluit het in sommige gevallen ook zeker deuren omdat klanten, zonder dat ze ons gesproken hebben, het idee hebben dat wij Samsung zijn. Met Avictus gaan wij werken aan een eigen identiteit dat past bij de vraag van onze klanten. Zo willen wij zorgen dat we gevonden en onthouden worden voor de digitale communicatie oplossingen die wij bieden.

Wat zien jullie in de markt gebeuren?

Matthijs: De 2 type klanten zien wij hierin terug. De ene die online oriënteert en de ander die graag advies ontvangt. Wij zullen ons best doen om de totaal oplossingen zo goed mogelijk online in beeld te brengen. Hierdoor zien bestaande en potentiële klanten wat wij voor hen kunnen betekenen. Ook zorgen wij ervoor dat zij gemakkelijk in contact kunnen komen met een specialist voor advies.

Marco: Klanten willen graag weten bij wie ze wat kopen. Bij de meeste bedrijven heb je geen idee welke personen er achter zitten. Met Avictus vullen wij het gat tussen de e-tailer en de system integrator. De e-tailer kan heel goed een product leveren tegen een scherpe prijs, maar heeft vaak geen verstand van het desbetreffende product, laat staan dat ze de service en implementatie kunnen verzorgen. De system integrator weet vaak hoe je een goed werkende oplossing kunt creëren en verzorgt de service en implementatie. Maar online laten ze niet zien hoe ze dit doen en al helemaal niet tegen welke prijs.

Een groot gedeelte van de klanten willen een goed werkende oplossing, maar niet met verschillende accountmanagers in gesprek gaan om een aanbieding te mogen ontvangen. Avictus zorgt ervoor dat jij als klant direct weet waar je aan toe bent. Is het een complexere vraag dan denken onze specialisten graag met je mee.

Wat willen jullie graag bereiken met AVICTUS over 5 of 10 jaar?

Marco: De visie van Avictus is: de meest invloedrijke leverancier worden van digitale communicatieoplossingen. Dat betekent niet dat we de grootste willen zijn of worden maar dat we opvallen in de markt en altijd in overweging worden genomen door een klant voor de oplossingen die wij kunnen bieden.

Meer weten?

Bekijk onze website verder vanaf de landingspagina. Wil je onze ontwikkeling volgen, kun je dat het beste doen via ons LinkedIn account.

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.