Welke vind jij beter?

Jabra Evolve2 75 vs Poly Voyager Focus 2

Hoe werkt jouw headset tijdens het opnemen van de telefoon? Ervaar je veel ruis, of krijg je te horen dat ze je niet goed kunnen verstaan? Het vervelendste is dat wanneer je midden in een vergadering zit, maar de personen in de meeting de gesprekken op de achtergrond ook meekrijgen. Of je hoort ieder gesprek van je collega’s en hierdoor jezelf niet kan horen en jouw verhaal kwijt raakt. We nemen je mee in de twee bekendste headset merken, die beide recent een nieuw model hebben uitgebracht: Jabra Evole2 75 en de Poly Voyager focus 2. Beide voldoen aan de kwaliteiten van een goede headset die bovenstaande problemen in ieder geval oplossen. Ze beloven geweldige prestaties en uitstekende functies die afgestemd zijn op de behoeften van professionals. Welke past er beter bij jou?

Jabra Evolve2 75
Poly Voyager Focus 2

Gebruiksgemak

Een belangrijk aspect bij de aanschaf van dergelijke headsets is uiteraard gebruiksgemak. Steeds meer bedrijven stappen over op bellen via teams (o.i.d.) in plaats van bellen via de vaste telefoon. Daarnaast zijn er een hoop werknemers die ook een zakelijk mobielnummer hebben. Beide headsets sluiten hier perfect bij aan omdat je beide op twee apparaten tegelijk kan aansluiten. De laptop maakt verbinding via een draadloze dongel en de mobiele telefoon via bluetooth.

Wanneer je gebeld wordt kun je eenvoudig via de headset opnemen waardoor je ten alle tijden bereikbaar bent ongeacht op welk apparaat of welke locatie de call binnenkomt. De headsets hebben qua knoppen en dus functionaliteiten verder heel veel overeenkomsten. Maar beide headsets hebben een klein voordeel ten opzichte van de ander:

  • De Poly Voyager Focus 2 kan de headset volledig naar de andere zijde draaien, waardoor je de microfoon aan zowel jouw rechter als linker kant kunt dragen.
  • De Jabra Evolve2 75 heeft op zijn beurt het voordeel dat het gebruik maakt van een usb-c aansluiting. Een stekker die steeds meer de standaard is in de markt, waardoor de gebruiker nagenoeg altijd een bruikbare kabel bij de hand heeft.

Geluidsprestaties & Ruisonderdrukking

De Jabra Evolve2 75 staat bekend om zijn indrukwekkende volle geluidskwaliteit en een geavanceerd ruisonderdrukking systeem dat de omgeving volledig kan afsluiten. Aan de andere kant biedt de Poly Voyager Focus 2 een rijk geluid en ook een actieve ruisonderdrukking. Deze maakt echter gebruik van een andere techniek waardoor deze een minder afgesloten werkervaring biedt. Tevens is het geluid iets vlakker dan bij de Jabra Evolve2 75. Wat verder opvalt is dat de Jabra Evolve2 75 alleen een aan & uit stand heeft voor de ruisonderdrukking. Terwijl de Poly Voyager Focus 2 ook een stand heeft waarbij de ruis met halve intensiteit wordt onderdrukt.  De ruisonderdrukking van beide microfoons is uitstekend en deze ontloopt elkaar niet veel, erg fijn voor de persoon aan de andere kant van de call.

Jabra evolve2 75

Look & Feel

Beide headsets stralen kwaliteit uit en voelen gedegen aan. Er zijn wel verschillen te benoemen tussen deze twee headsets. Zo is de microfoon bij de Poly Voyager focus 2 ten alle tijden zichtbaar ook wanneer je deze wegdraait. Bij de Jabra Evolve 2 75 draai je deze in de oorschelp. Wanneer je de headset privé wilt gebruiken in openbare gelegenheden zal je met de Jabra Evolve2 75 dus niet de indruk wekken dat je een headset van het callcenter hebt meegenomen. Verder heeft de Jabra Evolve aan de bovenkant één boog waar de Poly Voyager focus 2 er twee heeft. De ruimte tussen deze bogen wordt soms in Teams calls waar de gebruiker de achtergrond heeft vervaagd als witte vlek weergegeven.

Tot slot heeft Poly ervoor gekozen om de oorkussens in een grotere diameter te maken dan de oorschelpen, die tevens enigszins uitsteken naar buiten. Jabra kiest daarentegen voor vlakke schelpen die nagenoeg even groot als de oorkussens zijn. We krijgen vaak te horen dat de Jabra Evolve2 75 een strakker design heeft waarmee het ook een luxere uitstraling biedt.

Poly voyager 2

Comfort & Duurzaamheid

Zowel Jabra als Poly staan ​​bekend om hun hoogwaardige materialen en ergonomisch ontworpen headset. Beide headsets zitten enorm comfortabel een duidelijke winnaar op dit vlak kan niet worden aangewezen, het zal echt persoonlijke voorkeur zijn. Qua pasvorm, zit de Jabra Evolve2 75 net iets strakker, wat voor sommigen als vervelend kan worden ervaren.

Prijs & Waarde

Als het aankomt op de prijs, zitten beide headsets in een vergelijkbaar segment, wat het kiezen tussen de twee lastig kan maken. Voor de Jabra Evolve2 75 ligt de prijs iets hoger. Dit omdat de Jabra Evolve krachtiger functies heeft. Maar is de Poly Voyager Focus 2 zeker een goed alternatief.

Specialist headsets

Kenny Mess specialist in de moderne werkplek

Na een zorgvuldige integratie van de verschillende aspecten lijkt de Jabra Evolve2 75 de betere keuze voor professionals die streven naar superieure geluidsprestaties, uitstekende connectiviteit en een comfortabele draagervaring. Hoewel de Poly Voyager Focus 2 zeker een solide optie is met zijn eigen unieke voordelen, biedt de Jabra Evolve2 75 een beetje extra in termen van functionaliteit en prestaties.  Ik gebruik de Jabra draadloze headset, en ik vind deze erg prettig. Het sluit me helemaal af van de ruimte. Hiervoor had ik de Poly, wat ook zo zijn voordelen had.  Kortom, de Jabra Evolve2 75 staat op de voorgrond, maar is de draadloze headset van Poly zeker niet te min. Het is belangrijk dat de eindgebruikers het verschil horen en ervaren wat een goede headset doet voor de prestaties. Tijdens een gesprek kunnen wij het verschil laten ervaren.

Liever direct toepassen binnen jouw organisatie? Bestel ze eenvoudig via onze webshop en je hebt ze de volgende werkdag binnen. Avictus denkt altijd met de organisatie mee, wil je daarom in grote aantallen afnemen. Vraag hier jouw aangepaste offerte aan. 

Jabra Evolve2 75

Jabra Evolve2 75

Poly Voyager Focus 2

Poly Voyager focus 2

Jabra Evolve2 65

Jabra Evolve2 65

Jabra Evolve2 85

Jabra Evolve2 85

voyager focus 2 met houder

POLY Voyager Focus 2

Zo doen we dat

Stap voor stap

Icon Contact

Behoeften

Ga in gesprek met een specialist, die samen met jou of jouw medewerkers bespreekt welke wensen en eisen er zijn.

Icon Us

Oplossing

Wij presenteren je een oplossing dat past bij de besproken behoeften.

Icon Implementation

Uitrol

Onder begeleiding van een projectmanager, wordt jouw project tot uitvoer gebracht door onze specialisten.

Icon Target

Service

Onze servicemonteurs en helpdesk medewerkers zijn je graag 10×5 van dienst. Wil je 24×7 ondersteuning, ook dat is mogelijk!

Altijd up to date?

Avictus nieuwsbrief

Ben jij benieuwd naar de ontwikkelingen en wil je geen aanbieding missen? Vul je mailadres in en wij houden je op de hoogte.

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.