Stichting 4Zambia 

De Buffalo Bikes in Miloso

4Zambia is een hele mooie stichting die is opgericht om de levensomstandigheden te verbeteren in Zambia. Zambia ligt in Afrika en behoort helaas tot de ontwikkelingslanden. Er ontbreken daar veel belangrijke basisbehoeftes. 4 Zambia is dus ook opgericht om hen te helpen en ze te ondersteunen in het onderwijs en het verbeteren van de gezondheidszorg.

De stichting sluit zich aan bij de activiteiten van de lokale gemeenschappen in Zambia en samen met de contacten worden er projecten gestart die bijdragen waar de nood hoog is en er ondersteuning gewenst is. Door 4Zambia is de school al voorzien van elektriciteit en zijn de watervoorzieningen in het dorp Miloso verbetert, doordat er waterleidingen zijn aangelegd met watertappunten.

4 zambia stichting

Het fietsproject 

Na de eerdere succesvolle projecten hebben zij het ook een fietsproject gestart. De bevolking legt alle afstanden te voet af en dit zijn erg lange afstanden. Er zijn maar een paar mensen die een auto hebben en verder zijn er geen andere vervoersmiddelen. Daarom heeft 4Zambia een sponsoractie opgezet om geld in te zamelen om zo de bevolking te voorzien van fietsen.

De fietsen zijn van Buffalo Bikes en zijn geschikt om over een ruiger terrein te fietsen en de bagagedrager kan 100 kilo dragen. Daarnaast hebben zij twee mensen uit Miloso opgeleid om de fietsen te onderhouden en te verzorgen, met voldoende reserveonderdelen.

We vinden dit een hele mooie en goede stichting en hebben we daarom 4 fietsen gesponsord om bij te dragen aan dit project. Meer informatie over 4Zambia vind je hier.

Ontwikkelingsland
buffalo onderhoud

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.