Wanneer weet je dat het tijd is voor een upgrade?

Audiovisuele middelen vernieuwen

In de snel veranderende wereld van het moderne bedrijfsleven is het belangrijk om mee te groeien met technologie. Dit bevordert de werkomgeving en draagt bij aan de productiviteit. Hoe fijn is het om een vergadering te hebben die niet steeds vastloopt omdat het geluid wegvalt of de camera niet iedereen goed in beeld brengt? Misschien ben jij wel de creatieveling op de werkvloer die regelmatig brainstormsessies houdt, maar waarvan de flipover bij de kleinste dingen al vol zit. Audiovisuele middelen spelen hierbij een belangrijke rol.

Maar hoe weet je nu wanneer het tijd is om jou audiovisuele middelen te upgraden? We bespreken de signalen die aangeven dat je huidige audiovisuele middelen niet meer voldoen en geven tips over hoe je jouw zakelijke werkomgeving kunt verbeteren. Van roompanels tot video- en geluidsoplossingen, we laten je zien hoe je jouw bedrijfsomgeving naar een hoger niveau kan tillen.

Waarom jouw huidige audiovisuele middelen aan vervanging toe zijn

  1. Gebrek aan inzicht in vergaderruimte bezetting

Te beginnen met het probleem wat zich buiten een vergaderruimte plaatst vindt het inzicht in de beschikbaarheid van vergaderruimtes. Zonder roompanels is het vaak onduidelijk of een ruimte bezet is, wie de ruimte gereserveerd heeft en hoe lang de vergadering nog duurt. Dit kan leiden tot ongemak, onderbrekingen en een inefficiënte werkomgeving. Bijvoorbeeld een Yealink roompanel kan dit probleem oplossen door een duidelijk overzicht te bieden en reserveringssystemen te integreren die voor iedereen toegankelijk zijn. Naast de Yealink roompanel, hebben we ook een Logitech roompanel. Ontdek de voordelen van een reserveringssysteem vergaderruimte.

Audiovisuele middelen - Yealink Roompanel
Audiovisuele middelen - Yealink Roompanel
Audiovisuele middelen - Yealink Roompanel
  1. Slechte video- en geluidskwaliteit tijdens vergaderingen

Werknemers klagen vaak over slechte video- en geluidskwaliteit tijdens online vergaderingen. Zeker voor thuiswerkers of belangrijke klanten en partners is het essentieel dat de communicatie helder en zonder storingen verloopt. Als je merkt dat vaak technische problemen voorkomen, of als de deelnemers niet goed verstaanbaar zijn of elkaar niet duidelijk kunnen zien, dan is het tijd om je audiovisuele middelen te upgraden. Investeren in hoogwaardige camera’s en microfoons kan een wereld van verschil maken voor jouw bedrijf en zorgt dat jouw werkomgeving toekomstbestendig is.

We werken met drie verschillende partners op het gebied van video conference systemen. De één is niet beter dan de ander, maar hoe jouw ruimte is en waar deze voor wordt gebruikt bepaald welke oplossing het beste aansluit op jouw behoeften.

  1. Verouderde apparatuur en technologie

De technologie ontwikkelt zich razendsnel, en wat drie jaar geleden nog state-of-the-art was, kan nu al verouderd zijn. Verouderde apparatuur kan niet alleen de efficiëntie van vergaderingen verminderen, maar biedt vaak ook geen support en security meer. Dit is een belangrijke reden om apparatuur te vervangen. Na een bepaald aantal jaar worden er geen updates meer uitgevoerd, waardoor de bescherming minder is en hackers een grotere kans hebben om binnen te komen. Dus sluit jij bijna die ene belangrijke deal online, omdat die persoon in het buitenland zit, en dan loopt opeens het systeem vast of hackers komen tot de gegevens die ze absoluut niet in handen mogen krijgen. Daarom is het erg belangrijk om jouw audiovisuele apparatuur te vernieuwen.

  1. Inefficiënte werkwijze

De verschuiving naar hybride werken heeft voor veel bedrijven nieuwe uitdagingen met zich meegebracht. Een soepel verloop van vergaderingen met deelnemers zowel op kantoor als thuis vergt een hoge mate van flexibiliteit en integratie van verschillende systemen. Moderne audiovisuele systemen bieden vaak geïntegreerde oplossingen die verschillende functies combineren, zoals draadloze connectiviteit, interactieve whiteboards, en cloud-gebaseerde samenwerkingstools. Verouderde systemen missen deze efficiëntie, waardoor werknemers meer tijd kwijt zijn aan het opzetten en beheren van apparatuur.

Stappenplan voor het upgraden van je audiovisuele middelen

Maar hoe pak je dit dan aan? Hier is een eenvoudig stappenplan om je alvast op weg te helpen:

Stap 1: Beoordeel je huidige situatie

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om je huidige situatie grondig te beoordelen. Welke apparatuur gebruik je nu, wat zijn de grootste klachten van je medewerkers en welke vergaderingen verlopen vaak problematisch? Deze informatie helpt jou om een betere keuze te maken wat je nodig hebt. Het kan namelijk zo zijn, dat jouw bedrijf vooral Webinars organiseert, of vergaderen jullie met veel personen of maar enkele enzovoorts.

Stap 2: Bepaal je behoeften

Op basis van je beoordeling kun je vaststellen wat je precies nodig hebt. Moeten je vergaderruimtes worden voorzien van roompanels? Is de video- en geluidskwaliteit onvoldoende? Is er meer flexibiliteit nodig voor hybride werken? Maak een lijst van je behoeften en specificaties waaraan de nieuwe apparatuur moet voldoen. Het kan ook voorkomen dat je nog niet helemaal weet wat je nodig hebt, omdat er heel veel mogelijk is. We geven je daarom graag een demo in onze showroom om je kennis te maken met alle audiovisuele apparatuur om je zo beter op weg te helpen.

Stap 3: Kies de juiste oplossing(en)

Wij werken samen met zorgvuldig geselecteerde partners om aan elke behoefte aan audiovisuele middelen te voldoen. Of je nu op zoek bent naar complete geïntegreerde systemen of losse componenten zoals camera’s, microfoons en roompanels, wij bieden kwaliteitsmerken zoals Yealink, Logitech en Poly aan. Dankzij onze uitgebreide kennis van deze producten kunnen wij de perfecte oplossing bieden die naadloos bij je bedrijfsvoering past.

Stap 4: Kies je budget

Nu je weet wat je nodig hebt, is het tijd om een budget te bepalen. Overweeg de kosten van apparatuur, installatie, training van medewerkers en eventuele onderhoudscontracten. Kwaliteit boven kwantiteit, het is begrijpelijk om goedkoopste audiovisuele middelen aan te schaffen en wellicht niet betalen voor een onderhoudscontract. Echter is investeren in hoge kwalitatieve vergader apparatuur erg belangrijk. Goedkoper kan een optie zijn wanneer je niet alle functies nodig hebt, bijvoorbeeld voor een kleine vergaderruimte of wellicht wil je alleen Samsung Flip waardoor jouw marketeers goed kunnen brainstormen. Zorg ervoor dat je een realistisch budget en tijdlijn hanteert om de overstap naar nieuwe audiovisuele middelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar geen zorgen, we helpen je graag hierbij en adviseren wat het beste past bij jou budget en behoeften.

Stap 5: Betrek medewerkers bij het proces

Je medewerkers betrekken bij dit proces is belangrijk, zij zullen waarschijnlijk het meeste werken met de apparatuur is het belangrijk dat het niet ten kosten gaat van de productiviteit.

Stap 6: Implementatie en evaluatie

Voer je plan uit en zorg voor een vlekkeloze implementatie van de nieuwe audiovisuele middelen met de hulp van Avictus. Na de installatie evalueren we samen of alles naar behoren werkt en of er nog verbeteringen nodig zijn. Wij blijven feedback verzamelen van je medewerkers en zorgen ervoor dat eventuele problemen snel worden opgelost.

Bij Avictus staan we klaar om je te ondersteunen in elke stap van dit proces. Zo kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je bedrijfsvoering optimaliseren met de beste audiovisuele middelen!

De voordelen van geavanceerde audiovisuele middelen

Verbeterde efficiëntie en productiviteit

Met de juiste audiovisuele middelen kunnen vergaderingen soepeler verlopen, kunnen beslissingen sneller genomen worden en wordt kostbare tijd bespaard. Roompanels zorgen voor duidelijkheid over de beschikbaarheid van vergaderruimtes, terwijl hoogwaardige video- en geluidsapparatuur ervoor zorgt dat alle deelnemers elkaar goed kunnen zien en horen.

Betere samenwerking

Geavanceerde audiovisuele middelen faciliteren betere samenwerking tussen teamleden, ongeacht waar ze zich bevinden. Het is makkelijker om ideeën te delen, feedback te geven en samen aan projecten te werken wanneer iedereen toegang heeft tot dezelfde hoogwaardige technologie.

Professionele uitstraling

Een moderne vergaderruimte uitgerust met de nieuwste audiovisuele middelen straalt professionaliteit uit. Dit kan niet alleen de interne werksfeer verbeteren, maar ook indruk maken op klanten en partners die je kantoor bezoeken of virtueel aan vergaderingen deelnemen.

Toekomstbestendig

Door te investeren in de nieuwste technologieën, zorg je ervoor dat je bedrijf klaar is voor de toekomst. Nieuwe apparaten en systemen zijn vaak compatibel met toekomstige updates en ontwikkelingen, waardoor je langer profiteert van je investering.

Conclusie: til je hybride werkomgeving naar een hoger niveau

In een tijd waarin technologie een belangrijke rol speelt in de zakelijke wereld, is het essentieel om je audiovisuele middelen up-to-date te houden. Door te investeren in geavanceerde audiovisuele apparatuur kun je niet alleen de efficiëntie en productiviteit van je vergaderingen verhogen, maar ook de samenwerking tussen medewerkers verbeteren, een professionele uitstraling behouden en je bedrijf klaarstomen voor de toekomst. Of je nu roompanels nodig hebt om de beschikbaarheid van vergaderruimtes te beheren, of hoogwaardige video- en geluidsapparatuur om hybride werken te ondersteunen, de juiste oplossingen zijn binnen handbereik.

Dus kies voor kwaliteit, blijf innoveren en zorg ervoor dat je bedrijf altijd voorop loopt. Je medewerkers en klanten zullen je dankbaar zijn.

Wil je meer weten over hoe je jouw vergaderruimtes en hybride werkomgeving kunt optimaliseren met de beste audiovisuele middelen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen kunnen we kijken naar de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie. Alvast benieuwd wat wij allemaal hebben, zie hier al onze audiovisuele apparatuur.

Werkwijze

Samen kiezen we de beste oplossing voor jouw bedrijf

Technologie voor het delen van informatie wordt alsmaar slimmer en biedt ongekende mogelijkheden. Wij selecteren de beste producten en software en combineren dit tot een totaaloplossing voor jouw bedrijf. Plan een online meeting voor een kennismaking en advies op maat.

Specialisten

Onze Partners

Yealink

Logitech

Poly Studio E70 Videoconference

Poly

Zo doen we dat

Stap voor stap

Icon Contact

Behoeften

Ga in gesprek met een specialist, die samen met jou of jouw medewerkers bespreekt welke wensen en eisen er zijn.

Icon Us

Oplossing

Wij presenteren je een oplossing dat past bij de besproken behoeften.

Icon Implementation

Uitrol

Onder begeleiding van een projectmanager, wordt jouw project tot uitvoer gebracht door onze specialisten.

Icon Target

Service

Onze servicemonteurs en helpdesk medewerkers zijn je graag 10×5 van dienst. Wil je 24×7 ondersteuning, ook dat is mogelijk!

Altijd up to date?

Avictus nieuwsbrief

Ben jij benieuwd naar de ontwikkelingen en wil je geen aanbieding missen? Vul je mailadres in en wij houden je op de hoogte.

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.