Slimmer werken met video conference apparatuur

Videovergaderen

Videovergaderen met video conference apparatuur maakt vergaderen stukken makkelijker. Heb jij bijvoorbeeld al nagedacht over een professionele vergadercamera, slimme conference apparatuur of een video conference system om het digitaal vergaderen in jouw vergaderruimte slimmer in te richten? Er zijn zoveel verschillende oplossingen, maar hoe weet je nou of je de juiste oplossing kiest? Wij laten jou graag zien welke systemen wij getest hebben en hoe we dit als totaaloplossing leveren, installeren en onderhouden bij onze klanten.

Video vergaderen

Voordelen van een professionele video conference oplossing

  • Transformeer eenvoudige vergaderruimtes om naar een hybride videoconferencing ruimte.
  • Verbeterde efficiëntie en productiviteit door naadloze virtuele samenwerking.
  • Kosteneffectieve en tijdbesparende alternatief voor fysieke vergaderingen.
  • Mogelijkheid om op afstand te werken en toch face-to-face interactie te hebben.
  • Iedereen kan een video meeting opstarten met maar één druk op de knop, of geheel draadloos
  • Videoconference zorgt dat jouw organisatie een werkomgeving heeft voor in de toekomst
  • De vergaderruimte werkt zowel met Teams, Zoom of Google.

Videovergaderen welk apparatuur heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden en een verscheidenheid aan merken die oplossingen voor videovergaderen aanbieden, maar hoe weet je nou wat je nodig hebt? Om te beginnen is het goed om na te denken waarvoor je de oplossing wil gaan gebruiken, in welke ruimte je dat wil gaan doen en hoe je een video conference wil starten of deelnemen vanuit de vergaderruimte. Wil jij je eigen laptop gaan gebruiken om het videovergaderen op te starten of wil je dit met bijvoorbeeld een Teams meeting room of Zoom meeting room oplossing wil doen.

Welk video conference platform wordt gebruikt?

Videoconferencing wordt via verschillende platformen in Nederland gedaan. In veel bedrijven is er gekozen voor een primair video conference platform. Wanneer je als organisatie met Microsoft 365 of Google Workspace werkt dan zit de video conference applicatie Microsoft Teams of Google Meet al inbegrepen. Zoom is een, in Nederland, iets minder gebruikt platform, maar doet zeker niet onder voor dat van Microsoft en Google.

Hoe groot is de vergaderruimte?

Heb je een kleine spreekkamer voor 2 personen of een grote boardroom voor 20+ personen die je wil gaan uitrusten met een professionele video conference oplossing? De grootte van de ruimte maakt erg veel uit voor de keuze van de videoconferencing apparatuur, je wil immers goed in beeld en verstaanbaar zijn als je in een online video meeting zit. Een goede camera in de vergaderruimte is daarom onmisbaar. Daarnaast wil je dat de video voor de vergaderzaal goed te zien is door iedereen.

Videovergaderen met welk platform?

Gebruik je een primair video conference platform zoals Teams, Zoom of Google Meet? Dan kun je ervoor kiezen om de vergaderruimte in te richten als Teams meeting room, Zoom meeting room, of Google Meet meeting room. De gebruiker nodigt de video vergaderruimte uit in de agenda en kan op het geplande tijdstip met één druk op de knop deelnemen aan de video vergadering. Heb je geen online video meeting gepland, maar wil je dat wel vanuit de ruimte starten, dan kun je de video meeting starten door de deelnemers uit te nodigen via het systeem.

Is er geen primair video conference platform en wil je een keer met Zoom bellen en de andere keer met Teams of een heel ander video conference platform? Gebruik dan een “Bring Your Own Device” of ook wel “BYOD” opstelling. Dan kun je jouw eigen laptop gebruiken om een video meeting op te starten en te verbinden met de videoconferencing oplossing uit de vergaderruimte waar je in zit. Je kunt ervoor kiezen om dit bekabeld te doen met USB-C of USB-A en HDMI. maar ook helemaal draadloos met de Barco Clickshare video conference oplossing.

Welke video conference camera heb ik nodig?

Voor de kleine spreekkamers of huddle rooms zijn er eenvoudige conference camera sets die je onder of bovenop een display kunt bevestigen. Daarentegen kan je voor grotere ruimtes werken met één of meerdere losse camera’s of met een geavanceerde video meeting bar. Echter bepaald de maximale afstand van de camera en het aantal deelnemers in de ruimte welke oplossing het best geschikt is.

Voor verschillende ruimtes is er de keuze tussen losse meeting camera’s, microfoons en speakers of video meeting bars waar alle functionaliteiten al in zitten.

Welke video conference microfoons zijn er nodig?

Wat vaak vergeten wordt is dat de verstaanbaarheid in een video meeting belangrijker wordt gevonden dan  dat iemand goed zichtbaar is via de camera. Wanneer je de juiste video meeting bar hebt gekozen voor het type ruimte waarin je het wil gaan gebruiken dan zijn in de meeste gevallen de ingebouwde microfoons voldoende om goed hoorbaar te zijn.

Als je gekozen hebt voor één of meerdere losse conference camera’s dan moet er ook nagedacht worden over het type microfoon of meerdere microfoons die je wil gaan installeren in de video vergaderruimte. Zoals met camera’s zijn er met microfoons ook veel verschillende mogelijkheden beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken met microfoons over usb, microfoons over dante (netwerk) of draadloze microfoons. De grootte van de video vergaderruimte en plaatsingsmogelijkheden voor de microfoons bepalen welke microfoon oplossing het best geschikt is.

Niet geheel onbelangrijk om te vergeten: een goede akoestiek in de video vergaderruimte zorgt voor minder ruis in een video meeting.

Logitech
Videovergaderen

Succesverhalen

Deze bedrijven gingen jou voor

Referentiecases

Videovergaderen

Zanders in Utrecht, Antwerpen en Londen

Logitech i.c.m. Extron Cable cubby

Stichting Sekondant in Utrecht

Logitech i.c.m. Barco Clickshare

Videovergaderen

EBN in Utrecht meerdere vergaderruimtes

Logitech i.c.m. Barco Clickshare

Hoe kan Avictus jouw bedrijf helpen?

De keuze voor een goede en geschikte video conference oplossing is van verschillende factoren afhankelijk. Er zijn al professionele oplossingen vanaf €700,00 maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf zou willen. Wil je een live demonstratie van de verschillende video conference oplossingen? We nodigen je graag uit in onze experience center of online in een video meeting.

Ben je er al uit en wil je direct een offerte ontvangen dan kun je dit hieronder aanvragen. Wil je een persoonlijk advies van één van onze specialisten maak dan een afspraak.

Audiovisuele specialisten

Persoonlijk advies of offerte ontvangen?

Onze specialist helpt je graag op weg

Nog iets interessants lezen?

Zo doen we dat

Stap voor stap

Icon Contact

Behoeften

Ga in gesprek met een specialist, die samen met jou of jouw medewerkers bespreekt welke wensen en eisen er zijn.

Icon Us

Oplossing

Wij presenteren je een oplossing dat past bij de besproken behoeften.

Icon Implementation

Uitrol

Onder begeleiding van een projectmanager, wordt jouw project tot uitvoer gebracht door onze specialisten.

Icon Target

Service

Onze servicemonteurs en helpdesk medewerkers zijn je graag 10×5 van dienst. Wil je 24×7 ondersteuning, ook dat is mogelijk!

Onze partners

Met deze merken werken wij samen.